Saturday, May 03, 2014
Treåring med tæl
By jao @ 8:00 PM :: 4460 Views :: Referat

Diadora B.R, trent av Kjetil Helgestad, smøg med i V75-2, og ble godt loset av rutinerte Thor Borg. Tetløper var svenskegjesten Caviar Sisu, som åpnet kjapt, men som også fikk dempe etter behag. Feltet samlet seg i siste sving, favoritten Catherine's Cavalli satt bom fast, og da vred nevnte Borg på i femtespor. Diadora B.R. eksploderte i fart, og treåringen fløy fram til triumf. Stall B.R. Norge er lykkelige eiere. 

Caviar Sisu fulgte deretter.
- Jeg fikk beskjed om at Diadora B.R. var enkel og grei å kjøre. Og ordre om å sitte rolig i feltet så lenge som mulig. Dette ble en av de enkle triumfene jeg har tatt, smilte Borg etterpå.
Vi noterte ellers;

* V75 åpnet med en oddsbombe, 11. valget Gomnes Dona, en toprosenter i nevnte veddemål. Dyktige Kristine Kvasnes fant fram til en glimrende posisjon med hoppa, ble med i angrep da 500 meter gjensto av sprinten, og var å finne i solid føring da oppløpet gjensto. Duoen holdt farten ekstremt godt, og ble til suveren vinner. Lars I. og Lars O. Birkeland eier.

* V75-3 fikk storfavoritten Frøyu Ty strøket rett før innleveringsfrist. Dermed ble Brødsjø Odin gedigen favoritt, og innfridde til mange spilleres glede. Tom Erik Solberg sørget for en optimal posisjon, spesielt i sisterunden, og vred i angrep fra andre par utvendig da feltet hadde 400 meter igjen til mål. Duoen hentet igjen ledende Nume Balder og ble til sikker vinner. Jan Anund Haugland trener og er også med i eierkonstallasjonen Stall Haugland.

* Vant med nese. Storfavoritten Don Clerk, eid i Mysen av Stall Albatross Racing, førte V75-4 i normaltempo. Alt så grønt ut for lederen, som kom til oppløpet med krefter på lager. Det var før Jomar Blekkan kastet loss med outsideren L'Orage. Denne kom som ei kule ute i banen og målpasseringen ble uhyre jevn. Først etter en titt på målfoto kunne Don Clerk utropes som vinner. Kusket gjorde treneren Magnus Jakobsson fra Karlstad i Värmland.

* Favoritt igjen. Obi tok godt i vei i V75-5, og fikk lov til å trave først. Han ble aldri satt under press, farten var ikke så mye å rope hurra for, men 200 meter igjen så hesten søvning ut. Kusk Gunnar Austevoll vekket han med et par rapp, og dermed stakk Obi ifra til sikker seier. Trond Anderssen trener, Stall Obi eier.
Arc Va Tout lå fin til, men feilet overraskende etter 1000 meter. Dens avslutning var prima pluss, og hesten er absolutt et nestegang-objekt.

* Avgjorde på sju steg. Hun var som et lyn i starten. Kusk Tom Erik Solberg siktet inn føringen, og 2. valget M. T. Looking forsvarte posisjonen med letthet. Deretter satt Solberg som en vognmann med full kontroll i V75-6. Over oppløpet lenset duoen i fra konkurrentene. Erik Killingmo trener, mens Stall Antonio eier.
- Føringen gikk greit. Jeg fikk dempe farten også, hun vant meget lett, smilte dagens mann Tom Erik Solberg.
- Jeg skryter gjerne av Killingmos hester, de er alltid fine å kjøre, avsluttet han.

* Hele feltet kom samlet mot mål i V75-7. Det med to trøndere i størst fart. Pondus så ut som en vinner 150 meter igjen, men mellom svarte Nordlirappen og Jomar Blekkan godt. Den siste biten av oppløpet ble realt hard, Blekkan fikk inn et ekstra gir hos Nordlirappen, som strakk på seg og vant.
- En herlig hest, jeg har hatt ansvaret siden han var to år gammel. Vi fikk en god posisjon, det ble avgjørende oppsummerte trener og kusk Jomar Blekkan. Stall Skulmoen eier, og man fant vinneren som et 7. valg.

V75-utbetaling
7. rette: 25.799,-
6. rette: 182,-
5. rette: 15,-