Tuesday, May 20, 2014
Sejr og 41 millioner kroner
By jfb @ 1:06 AM :: 4338 Views :: Referat

Inn til seier. Sejr Gammelsbæk og Frode Hamre tok seg av Per Rakkestads Minneløp på Momarken Travbane mandag kveld.

Frode Hamre er trener og kusk til topphesten Sejr Gammelsbæk. I forkant av V75-6 på Momarken var han faktisk tilfreds med startspor 12 på sprint. 
- Det blir å kjøre bakfra. Oppløpet på banen er uhyre langt, Sejr Gammelsbæk vil hente inn mange mot mål, sa Hamre i forkant.
Oppgjøret ble som Hamre meldte, trønderen Wy Fi åpnet førsterunden etter 1.11.5. Det ga hestene lengre bak i feltet en real sjanse. Mot siste sving så man at feltet samlet seg, og at Sejr Gammelsbæk kom farende. Over oppløpet truet svenske Headhunter noe, men Hamres hest holdt farten oppe og vant rimelig enkelt.
- Det lå i kortene at det ville bli tøff kjøring i feltet. Det lange oppløpet var til hestens fordel. Jeg hørte noen svenske hyl på innsiden rett før mål, uten at jeg rakk å bli redd, smålo Hamre i intervjuet som fulgte.
Eier gjør Stall Conac og Bjørn Salte.
Favoritt var svenske Goldomaster. Han ble trøtt etter en reise utvendig for ledende Wy Fi.
Vinnertiden ble satt til 1.12.4/1640 meter.

Elmer i Uttisrud
Startsiden i V75-1, et oppgjør til minne for travpolitikeren Ole Uttisrud, ble rett og slett en rusletur i parken for vinneren 7. valget Elmer
Kusk Tom Erik Solberg ville sitte i tet, svarte ut angriperne etter tur, med Fetter'n T.G. først i andrespor. Denne hektet hjul med Tord Viking, som brøt rett inn midt på oppløpet, og kusk Espen A. Schem ble kastet i bakken. Det så ut til å gå bra med både hest og mann. Tord Viking fikk to måneders utelukkelse for sin oppførsel.
Elmer stakk unna i sisterunden, så kanskje trøtt ut i siste sving, men rykket til seg et par lengder 150 meter igjen, og ble til stor vinner. 
Lars O. Romtveit trener, mens Stall Rotela eier. 
- Oppvarmingen var tvilsom, derimot rettet hesten seg flott til løpet.  Jeg så ikke det som skjedde på oppløpet, kommenterte Solberg etterpå.

Kjapp sluttspurt
I V75-2 fikk 6. valget Midnight Moon drømmeløpet. Kusk Jomar Blekkan styrte resolutt ned bak startkjappe Womanizer. Den siste fikk en uggen Arc Va Tout opp utvendig. Sistnevnte var alt for stri og mistet aksjonen etter 1500 meter. Trykken han ga lederen var nok til at lederen ble matt før målstreken. Blekkan fant åpningen 200 meter igjen, og Midnight Moon spant forbi til triumf. 
- Vi satte på draskylapper i dag. Dermed ble ikke hesten stri, og kunne spare på kreftene, smilte Blekkan. 
Jamie Bonanza kom også styggfort mot slutten, og er verd å se opp ved neste korsvei.
Vinneren er eid og trent av Torkil Stenhaug. På eiersiden befinner også Ely Rishaug Iversen seg.

Jogget til seier
Favoritten My Happiness E.P. tapte kampen om føringen og havnet innvendig i tredje par i V75-3. Anfører ble 3. valget Bold And Fresh. Hun ble aldri presset, og fikk lov til å jogge i halvannen runde. Ut av siste sving rykket lederen til seg en lengde, eller to. My Hapiness E.P hadde fritt frem, men kunne ikke så mye. Det ble derimot en duell rett før mål i det Patricia Hastrup kom farende, med Bold And Fresh som vinner.
Bjørnar Høgseth eier, Frode Hamre trener.
- Muligheten vår lå i å overfly favoritten. Bold and Fresh sto pent til i oppgjøret, det var ekstra hyggelig at hun fikk vinne i et slikt stort løp, mente Hamre.

Tur med hell
- Sju timers reise en vei, jeg er ikke på Momarken uten å ha tro på seier. Løpet i kveld har jeg siktet inn lenge. Slik oppsummerte amatøren Per Eivind Tjordal om 4. valget Førlands Faksen i god tid før V75-4 tok til. Duoen kom farende etter en runde, la press på tethestene nedover siste langside, og stakk i fra til stor triumf.
Tjordal er ikke bare kusk, han trener og eier også. 
- Min første V75-seier, den smakte ekstra godt. Slik oppsummerte vestlendingen.
Favoritten Odd Herakles så aktuell ut mot siste sving, men orket ikke den siste biten.

Oddsbombe
Everest
, 8. valg i V75-5, blåste til tet på startsiden. Kusk Lars Anvar Kolle mestret farten solid, passet også på at ryggens Speedy Mamsell ikke fikk åpning. Selv om det gikk tregt rett før mål, ble det seier. Nathalie og Natasha Sandtangen er glade eiere, mens Juoni Kahru trener. 
- Jeg så at favoritten Mohita gikk på galopp mot første sving, og jeg valgte å presse på. Mohita galopperte, vi fikk føringen. Everest har høy kapasitet, men har slitt endel med helsen, kommenterte Kolle.
Speedy Mamsell satt fast med alt igjen, og er verd oppmerksomhet ved neste korsvei.

Tet, slapp og seier
Hoppeløpet for kaldblodsrasen avsluttet en særs vrien V75-rebus mandag kveld. Man så tidlig at 5. valget Frøyu Odavar i godt slag, hun tok over føringen etter 800 meter fra 40 meters tillegg. Rett etter kom Urd farende, Gunnar Austevoll slapp direkte føringen med Frøyu Oda. Ut mot oppløpet var tethesten sliten, Austevoll fant luken til angrep og hans flotte hest stormet inn til seier.
Øystein Bjørnstad og Tom Berntsen eier, den første er også trener. 
- Gjør som du vil sa jeg til Gunnar. Han gjorde det bra, smilte Bjørnstad.
- Vi hadde ikke sjanse til å svare Urd faktisk. Det ble hvile bak henne. I siste sving hadde vi dessuten flaks ved at åpning til angrep, avsluttet Gunnar Austevoll.

V75-utbetaling
7. rette: 41.126.350,-
6. rette: 15.301,-
5. rette: 1.294,-

(kilde NR v. Even Elvenes)