Saturday, November 23, 2013
Vinnerhesten slo til igjen
By jfb @ 7:05 PM :: 4435 Views :: Referat

Thai Cardinal er en meget flott hest, med en enorm vinnervilje.

Thai Cardinal ble tatt forsiktig på startsiden, men fikk etter hvert andre par utvendig. Angrepet ble satt inn ut av den nest siste svingen. Han kom fram til ledende Mc Dreamy mot den siste svingen. Det ble jevnt på oppløpet, men på de siste meterne skled han ifra til seier. Han har det rette vinnerinstinktet. Arc Va Tout galopperte da bilen slapp feltet. Havnet langt bak, men avsluttet meget bra på oppløpet. Ingen fare med formen.
- Jeg hadde en god følelse da jeg angrep ut av den nest siste svingen. I siste sving slet jeg litt med å finne de rette snorene å dra i, men heldigvis gikk det bra. Dette var min andre stallseier for dagen, og det er jeg stolt over å ha klart, sa en fornøyd Åsbjørn Tengsareid.
- Arc Va Tout er den beste hesten i dette grunnlaget. Han kan tulle fra start, slik han gjorde i dag. Han virket veldig bra etter galoppen, sa Kristian Malmin.

EC Koren Lunds Minneløp
Storfavoritten Tangen Bris kom fint avgårde og åpnet som andrehest. Overtok teten fra ledende Trø Molly to runder fra mål. Fikk dirigere i sitt eget tempo. Skrudde opp farten rundt den siste svingen. Det var kun Trø Molly som klarte å henge på. Hun angrep via «siste indre» på oppløpet. Det ble meget jevnt, men Tangen Bris gav aldri slipp på sitt overtak. Storfavoritten vant knepent. Vesle Frøken Støen galopperte to ganger og var ikke på topp.
- Jeg kjente det 500 meter fra mål at Tangen Bris ikke hadde sin beste dag. Jeg fikk ikke det svaret jeg håpet på. Hun kjempet imidlertid helt inn og vant løpet. Trø Molly som jeg også trener er i veldig utvikling. Hun er veldig speedig, og jeg fryktet henne på oppløpet. Jeg er veldig fornøyd med dobbeltseier, sa en lettet Øystein Tjomsland.
V75 verdi: 12 kroner

Lovende hoppe
C.C. Queen
 kom fint til i tredje par utvendig. Olav Mikkelborg angrep ut på den siste bortre langsiden. Bak der travet Love Voice. Disse to hestene passerte den ene etter den andre. Ut i oppløpet var det tidlig klart at det var disse to det skulle stå imellom. C.C. Queen var imidlertid den klart sterkeste, og vant sikkert foran Love Voice. Dette er uten tvil to meget gode tre-års hopper. Charis Angel sikret seg teten. Hun fikk dirigere i sitt eget tempo, men møtte to for gode hester.
V75 verdi: 30 kroner.

Ny favoritt
Favoritten Ulsrud Ulf hadde ingen problemer med å forsvare teten, selv om Alm Kiwi prøvde et realt forsøk på å nå teten. Ulsrud Ulf åpnet på 1.27 og 1.30. Mot den siste svingen skrudde Kai Johansen opp tempoet og fikk et par lengder ned til Alm Kiwi. Ulsrud Ulf vant meget lett og vi har aldri sett hesten bedre i aksjonen enn i dag. Alm Kiwi sikret seg andreplassen.
- Alm Kiwi er på rett vei, men møtte for dagen en bedre hest. Alm Kiwi kommer til å vinne løp igjen, sa Lars Anvar Kolle.
- Jeg var veldig fornøyd da Ulsrud Ulf klarte å beholde teten. Seieren ble sprettlett. Denne hesten forbedrer seg hele tiden og jeg tror han kan doble grunnlaget sitt, sa en svært fornøyd Kai Johansen.
V75 verdi: 42 kroner

Sterk langspurt
Femtevalget Gigant Queen var pigg i tredje par utvendig. Frode Hamre sendte hoppa i angrep runden igjen. Hun travet meget fort og overtok teten mot den siste svingen fra ledende Millamie. Gigant Queen fikk noen lengder i den siste svingen. Mot mål var det slutt på kreftene. Sibylla travet i rygg på vinneren. Hun nærmet seg mye på de siste meterne og tapte ytterst knepent. Karisma Broline avsluttet formidabelt på oppløpet. Hun hentet mange lengder på de to beste på oppløpet. Stallskriket Sogni ble sliten fra dødens.
- Jeg trodde vi hadde tapt. Det ble meget jevnt på målstreken. Heldigvis var vi det lille foran, sa en fornøyd Frode Hamre.
V75 verdi: 243 kroner

Sterk seier
Norheim Jærv
 måtte ta på seg oppgaven å trave utvendig for ledende Kjeltringen. Da angriperne kom nedover den siste bortre langsiden trykket Tom Erik Solberg på gasspedalen. Norheim Jærv stakk til tet, og skaffet seg flere lengder ned til de andre. Vant meget lett. A.B. Lom'n satt perfekt til i andre par utvendig. Angrep ut av den nest siste svingen, men kunne ikke true de beste. Tuxi Titan leverte en sterk sisterunde. Vertigo Prins galopperte seg bort i den første svingen.
- Norheim Jærv var god på Biri sist, og bekreftet at toppformen var på plass. I dag imponerer han ved å vinne lett, sa Tom Erik Solberg.
V75 Verdi: 1160

Siste indre
Lars Anvar Kolle kjørte et prikkfritt løp med Cantabharmony. Han sikret seg teten, men slapp teten til Megamuscle etter 500 meter. på oppløpet angriper han for fullt via siste indre. Han avsluttet flott til en lett seier. Barifant avsluttet meget bra fra fjerde par utvendig. Måtte helt ute i fjerdespor i siste sving. 
- Det er akkurat dette løpet Cantabharmoney må ha for å vinne over denne distansen. Denne seieren var veldig fortjent, sa Lars Anvar Kolle.

V75 utbetaling:
7 rette: 5 264 kroner
6 rette: 62 kroner
5 rette: Joker

(kilde NR v. Erik Håkonsen)